Isnin, Oktober 15, 2012

Aktiviti : Terjemahan
Aktiviti kedua terakhir untuk sem ini. Terjemahan! Macam dalam super spontan tu pulak kan? Tapi kali ni, tugasan kami ialah terjemahkan ekspresi muka kepada lagu.


Maksudnya di sini, setiap kumpulan akan di beri satu ekspresi muka dan kumpulan tersebut dikehendaki mencipta satu lagu berkaitan mimik muka tersebut.Kumpulan 5 yang sibuk mereka lirik.... :)Online ke?
Persembahan bermula...Ekspresi MARAH. BENGANG.

Lagu : Untuk Dia, Sedetik Lebih. ( di ubahsuai lirik )Lagu : Harapan ( di ubahsuai lirik ) Ekspresi : GELAK. KETAWA. GEMBIRA
Lagu : Cek Mek Molek ( di ubahsuai lirik )


Lagu : Bruno Mars ( di ubahsuai lirik )Setelah kami semua selesai mempersembahkan lagu-lagu ciptaan kami. Encik Jalal mengendalikan satu permainan iaitu ' Roda Impian'.

Pertandingan kali ini dimenangi ole kumpulan 1 iaitu yang terdiri daripada Nadia, Asaufi, Hanif, Farah dan Iffa. Tahniah kepada mereka dan juga kepada semua ahli persatuan yang memberikan kerjasama. Tidak lupa juga kepada kumpulan yang mengendalikan aktiviti ini iaitu kumpulan 4.
0 respon:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Reka bentuk oleh Pusat Servis Terhebat | Dengan kerjasama Encik Jalalludin dan rakan-rakan PISMP Bahasa Melayu Ambilan Januari 2009 | Delegasi Pencinta Bahasa